Aktiviteter

Aktivitetene i Davinas strekker seg fra tur i skogen, ute i barnehaven, museumsbesøk, kunst og kultur på Studio, indre ro, bærekraftig utvikling, ski i flere varianter, lek og morro og andre impulsive aktiviteter.

Aktivitetene i Davinas skal gjenspeile det unike og interessante i hvert enkelt barn. Vi ønsker å presentere barna for et mangfold, hvor de selv kan finne hva som er rett for dem. Vi presenterer dem for langrenn og slalom fra jul til påske og ellers turer i skog og mark hele året. Vi ønsker å gi dem et aktivt forhold til kunst og kultur og besøker relevante museer gjevnt gjennom året. Fast på besøkslisten er Kunstindustrimuseet hvor vi også holder juleavslutning for de eldste barna (3-6 år).

Barna har en aktiv hverdag også inne i barnehaven hvor respekt for hverandre, seg selv og miljøet står sentralt. Filosofiske samtaler om livet og sentrale spørsmål som opptar barna har sentral plass. Det samme har begrepet indre ro fått hos oss de senere år.

Lek er gjennomgående i hverdagen i Davinas og gjennom leken praktiserer de nysgjerrighet og mulige svar på både de store og små spørsmålene som opptar dem. Det er tilrettelagte aktiviteter også i lek hvor de voksne er nære veiledere og trygghetspersoner for alle barna.